FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Turnaj mladších žáků U12 a U13 ve Slavičíně

Turnaj mladších žáků U12 a U13 ve Slavičíně
Prodloužený víkend a virózy způsobily, že se nám nakupily omluvenky, a tak do Slavičína odjel kdo měl ruky a nohy. I tak nás bylo málo a neměli jsme ani dvě lajny na jeden tým. O to víc si kluci zahráli a pořádně si to užili.

Zlín LIONS U13

Z loňských mladších žáků přijel jen Matěj Klimek, všichni ostatní jsou letos nováčky na velkém hřišti. Kluci si přenesli sebevědomí z elévků, kde se jim dařilo a vytvořili skvělou partu.

Zlín LIONS U13 - Zlín LIONS U12

Vědomi si silnějšího kádru jsme klukům vymysleli speciální challenge, hrát na dvě lajny ve 4. Napřed kluci brblali, že to není fér, ale neměli na výběr, trenéři trvali na svém 😊. Zápas byl velmi napínavý a vyrovnaný, dlouho svítilo na světelné tabuli bezbrankové skóre. Nakonec se U13 gólově prosadila, ale museli si výhru poctivě odmakat a zasloužit.

Zlín LIONS Zlín U13 – FBC Slušovice a Zlín LIONS U13 – SK Slavičín

Oba zápasy byly o tom, kolik gólů se nám podaří vstřelit, soupeři byli sice snaživí a bojovní, ale herně jsme jasně dominovali.

Zlín LIONS U13 – 1. AC Uherský Brod

Poslední zápas nás konečně prověřil, a to hlavně díky naší únavě, soupeř měl dětí hodně a sil na rozdávání. Kluci se ale zmáčkli, vydali ze sebe poslední zbytky sil, a nakonec jsme zvítězili docela jednoznačně.

Celkově to byl povedený turnaj, ale spíše jsme potkali slabší soupeře naší soutěže. V bráně si odbyl svoji premiéru nováček Michal Gajdůšek a počínal si velmi dobře. Hned další turnaj 14.10. ve Zlíně nás prověří mnohem víc, opět se například utkáme s FBC Slovácko, kterému máme co oplácet 😉.

Zlín LIONS U13 nastoupili v následující sestavě: Michal Gajdůšek, Matěj Klimek, Kuba Pavel, Martin Macharáček, Matěj Štětkař, Patrik Kresta, Martin Čuba, Honza Vymazal a Kuba Kurtin

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Zlín LIONS U12

Kromě dvou lvíčků to byla velká premiéra na velkém hřišti. Ale jednou je všechno poprvé.

Zlín LIONS U12 – Zlín LIONS U13

Do vzájemného zápasu s U13 se kluci pustili s vervou a dlouho jsme drželi vyrovnané skóre. Zkušenější kamarádi se nakonec přece jen prosadili, ale nedali jsme jim nic zadarmo a kdybychom proměnili naše šance mohlo to být ještě napínavější.

Zlín LIONS U12 – SK Slavičín

Velmi vyrovnaný zápas, většinu zápasu jsme vedli, ale těsně před koncem soupeř otočil skóre a byť jsme byli herně lepší, tak nám to výsledkově nevyšlo. Škoda, kluci si mohli užít první výhru v mladších žácích. Ale za svůj výkon si zaslouží velkou pochvalu.

Zlín LIONS U12 – 1. AC Uherský Brod

Tentokrát měl zápas jednoznačný průběh. Od začátku jsme nestíhali a běhavý soupeř s nacvičenými kombinacemi nás jasně přehrál.

Zlín LIONS Zlín U12 – FBC Slušovice

Tak tomu se říká bitva o každý metr hřiště, o každou střelu, přihrávku. Celkově jsme tahali za delší konec provazu, nastřelili několik tyček a gól doslova visel ve vzduchu, ale přesto všechno zápas skončil bezbrankovou remízou. V brance nás podržel Roman Minařík, který kryl mnoho nebezpečných střel a zaslouženě zakončil turnaj s čistým kontem.

Celkově musím kluky U12 moc pochválit, bojovali, makali naplno, rozhodně jim nelze upřít snahu. Jasně, udělali jsme spousty chyb, mnohé situace jsme řešili svérázně, ale pokud budou kluci opravdu chtít a na tréninku poctivě makat, tak se všichni mohou stát opory Zlín LIONS.

Zlín LIONS U12 nastoupili v následující sestavě: Roman Minařík, Honza Baťa, Kuba Staviař, Petr Hanák, Radim Malaník, Petr Keňo, Adam Vaculík, Ondra Dvorský a Martin Čapek

Hodnotil trenér: Roman Pavel

Mnoho fotek od Radka (tatínek Petra Hanáka) najdete zde: Fotoalbum Slavičín 2018