FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mladší žáci vstoupili do sezóny na Širůchu

Mladší žáci vstoupili do sezóny na Širůchu
Úvodní turnaj mladších žáků ve Starém Městě proběhl v sobotu 15. 9. a pro většinu mladých lvíčků to byla velká premiéra po přechodu z elévků. Kdo by však čekal nějakou nervozitu na jejich hokejkách, ten se mýlil, neboť odehráli turnaj s velkou grácií a trenérům i rodičům udělali radostnou sobotu.

Nová sezóna 2018/2019 je tady. A máme na co navazovat, loňští mladší žáci nasadili laťku pořádně vysoko. Jednak se jim velmi dařilo během sezóny ve Zlínské lize, ale hlavně se jim v červnu podařilo vyhrát velmi kvalitně obsazený turnaj Open game v Brně. Letos vstupujeme do nové sezóny jen se 4 lvíčky z loňských mladších žáků, ostatní kluci jsou nováčky na velkém hřišti. V elévkách se jim docela dařilo, takže záleží jen na nás, jak budeme všichni spolupracovat a kam se posuneme. "Cítíme, že odhodlání nám trenérům ani dětem opravdu nechybí," komentuje úvod sezóny Roman Pavel.

První turnaj ve Starém Městě jsme odehráli už tuto sobotu 15. 9. a to jen po dvou trénincích v hale. Tentokrát hrál dle rozpisu jen jeden tým, ale už za 14 dnů nás čeká další turnaj (ve Slavičíně), kde budou hrát oba naše týmy a pořádně si zahrají i ostatní.

Zlín Lions U13 x FBK Spartak Hluk 15:0

V prvním zápase jsme se potkali s FBK Spartak Hluk. Při rozcvičce a na začátku zápasu kluci ještě spali, přece jen to bylo dlouho, kdy naposledy hráli soutěžní zápas, ale postupně se zahřáli a začali hrát opravdu dobře. Snaživému soupeři téměř nic nedovolili a zápas si pořádně užili. Střelecky se nejvíce dařilo Martinovi Čubovi, Patriku Krestovi a Adamovi Nedbálkovi, všichni dosáhli svého prvního letošního hattricku. 

1. AC Uherský Brod x Zlín Lions U13 0:11

Ve druhém utkání nás čekal náš tradiční soupeř AC Uherský Brod, kluci si ještě dobře pamatovali, jak nás v přípravce přehrávali, a tak se do zápasu pustili od začátku naplno a nechtěli nic podcenit. Pořádně se do soupeře zakousli a celý zápas to byla hra kočky s myší, kdy tou kočkou jsme byly my 😊 Střelecky se opět nejvíce dařilo Adamovi Nedbálkovi a Patriku Krestovi.  

SK Slavičín x Zlín Lions U13 1:13

Dalším naším soupeřem byl nováček ze Slavičína. Jejich muži postoupili do vyšší soutěže, a tak mají povinnost mít tým v žácích. Snahu nelze Slavičínu upřít, ale jednak jich bylo málo, takže nemohli střídat ani dvě lajny, a také bylo poznat, že klukům chybí zkušenosti a herní dovednosti. Střelecky se nejvíce dařilo opět Patriku Krestovi a Martinovi Čubovi.

Zlín Lions U13 x FBC SLOVÁCKO 1:4

V posledním klání jsme narazili na domácí tým FBC Slovácka. Kluci se na zápas těšili, se slabšími soupeři se jim dneska opravdu dařilo. A jak se občas ve sportu stává, kluci vstoupili do zápasu s pocitem, že to opět půjde samo. Zkrátka soupeře podcenili. Byli zaskočeni běhavým soupeřem, který do zápasu vstoupil bez bázně a hany. Kluci najednou nevěděli, jak mají hrát, stáhli se do obrany a jen reagovali na hru soupeře. V poločase jsme udělali drobné změny v sestavě a hlavně jsme klukům restartovali hlavy. Ve druhé polovině zápasu jsme to už byli opět my, aktivním pojetím jsme si vypracovali hodně šancí a herně jsme byly Slovácku více než vyrovnaným soupeřem. Musím zde vyzdvihnout skvělý výkon brankaře soupeře. O to větší bylo překvapení, že to nebyl brankář, ale brankářka. Jmenuje se Ema a ještě o ní uslyšíme. Rozhodně je super, že máme ve Zlínském kraji výborné soupeře.

Už se moc těšíme, jak nám konečně otevřou ZŠ Komenského a budeme moct konečně pořádně trénovat. Do konce tohoto roku budou ještě 4 turnaje, pokaždé s oběma našimi týmy. Takže nás čeká velká porce zápasů a nových zkušeností.

Mladší žáci Zlín LIONS nastoupili v této sestavě: 

Max Žáček, Matěj Klimek, Dan Barbořík, Adam Nedbálek, Patrik Kresta, Martin Čuba, Martin Macharáček, Kuba Pavel, Matěj Horáček, Matěj Štětkař, Honza Vymazal a Ondra Štěpaník.

Za Zlín LIONS hodnotili trenéři Roman Pavel a Jaroslav Vaněk