FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Lvíčata pozor! Máme pro vás několik novinek

Lvíčata pozor! Máme pro vás několik novinek
Společně vstupujeme do paté sezóny a stejně jako v letech minulých, tak i v letošní sezóně jsme pro Lvíčata nachystali několik novinek, které popíšeme v článku. Všechny mládežnické kategorie čekají v nejbližší době schůzky s rodiči, kde Vás budeme o změnách podrobně informovat.

Největší změnou u elévků je to, že Lvíčata čeká JEDEN TRÉNINK NAVÍC. Jedná se o středeční trénink, který bude probíhat bez hokejek a zaměřovat se budeme na pohybovou všestrannost a základy atletiky s atletickým trenérem Štěpánem Chludilem, k ruce pak bude mít Štěpán našeho železného muže z mužského áčka Pavla Baluska. Tréninky odstartují v říjnu. 

Mladší žáci odehráli minulou sezónu s jedním týmem, do letošní sezóny nasazujeme týmy dva (U12 a U13), jak je naším dobrým zvykem. Kluci tak budou mít dobrou příležitost odehrát více zápasů, je to právě konfrontace se soupeři, která kluky nejlépe připraví a otestuje. 

Po dvou letech jsme letos neotevřeli florbalový kroužek ROOKIES. Důvodem je zejména nedostatek tréninkových prostor, navýšili jsme počet TJ u elévků a starších žaček, opět se rozjedou individuální tréninky LIONS SKILLS. Myšlenky ROOKIES se rozhodně nevzdáváme, ale letos jsme bohužel němeli na výběr. Dobrou zprávou je, že jsme rozjeli spolupráci s DDM ASTRA a kluci, kteří dvakrát týdně navštěvovali ROOKIES mohou plynule přejít pod Milana Rábka, který vede florbalové kroužky v Astře dlouhodobě a se kterým jsme zahájili spolupráci.

Ve starších žácích jsme se po dlouhé diskusi rozhodli přihlásit jeden tým (U15). Na soupisce máme 28 hráčů, což je na dva týmy opravdu hodně na hraně. Věříme, že zvýšená konkurence bude kluky motivovat k tomu, aby absolvovali co nejvíce tréninků, kterých se pouze nezúčastní, ale odmakají je na 100%. Například pondělní trénink na SPŠ je již nyní nominační. Na kluky, kteří budou menší herní vytížení však nezapomínáme. Rozjeli jsme spolupráci s jednotou OREL V KAŠAVĚ, kde trénuje Vlasta Červenka, trenér našich nejmladších Lvíčat. Kluci již dostali přihlášky jednou za měsíc si budou moci zahrát i orelskou soutěž.

Další novinkou, kterou jsme si připravili jsou BRANKÁŘSKÉ TRÉNINKY, které budou probíhat jedenkrát za čtrnáct dní na SPŠ. Tréninky povede Michal Varnavčin, gólman mužského áčka. S Michalem brzy přineseme rozhovor, který se bude týkat nejen brankářských tréninků ale pobavíme se o specifické přípravě brankářů ve florbalu. 

Po kratší odmlce se vracejí indivuduální tréninky LIONS SKILLS. Povede je opět šéftrenér klubu Matěj Koňařík a o tom, jak bude probíhat nominace budou hráči informováni od svých trenérů.

Sezona odstartovala, tréninky se rozjely a i poslední tělocvična, která se rekonstruovala (ZŠ KOM) začíná tento týden fungovat. Věnujte pozornost svým trenérům, kteří nejlépe vědí, kdy na ZŠ KOM začnete trénovat. Těšit se můžete na trenérské schůzky, které budou v nejbližší době pro každou mládežnickou kategorii startovat zvlášť. Některé kategorie za sebou již mají první zápasy, další do utkání vstoupí tento víkend. Lvíčata, rodiče, děkujeme Vám za důvěru, budeme o vás pečovat a společně sezonu protančíme v rytmu zábavy, prožitku a radosti nejen z florbalu a pohybu ale i lásky ke sportu. 

SPOLEČNĚ budeme budovat týmového ducha, objevovat nová přátelství a ještě více budeme pyšní, že společně TVOŘÍME PARÁDNÍ LVÍ SMEČKU!