FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Na Moravian cupu nestačili junioři pouze na vítěze turnaje

Na Moravian cupu nestačili junioři pouze na vítěze turnaje
Olomoucký Moravian cup patří mezi absolutní špičku v mládežnických turnajích na Moravě. Turnaje se letos v juniorské kategorii zúčastnilo 15 týmů z Česka, Slovenska a Polska. Mezi nimi samozřejmě nesměl chybět ani náš klub, Zlín Lions.

Základní skupinou jsme propluli jako zkušení námořníci po klidném moři, na větší vlny jsme narazili až v posledních minutách proti Mohelnici. Ty jsme však dokázali ustát a připsali jsme si tak skalpy všech týmů: polského UKS Błyskawica Niechanowo, TJ Centropenu Dačice a FBC Mohelnice.

Zlín Lions - UKS Błyskawica Niechanowo 4:3

První utkání, ač to podle výsledku moc neodpovídá, se téměř celé odehrávalo na soupeřově polovině. Polský celek sem tam zahrozil, většinou po chybách v rozehrávce, byl šak v koncovce hodně efektivní, a tak zůstával až do konce v boji o body. Zkušená obrana včele s kapitánem Pospíšilem si však zápas pohlídala. Tři body zůstali naše. V tomto zápase stojí za povšimnutí první dva góly v juniorské kategorii mladíka Honzy Pavelce.

Zlín Lions – TJ Centropen Dačice 3:1

Soupeř z Dačic už byl těžší prověrkou pro náš tým dokázal i hru tvořit, nejenom bořit. I v tomto případě jsme však měli více ze hry. Soupeřovi akce jsme dokázali ve většině případů přečíst a rychle jsme dokázali přecházet do protiútoku. Což tento zápas rozhodlo. Vítězství nás opět neminulo.

Zlín Lions – FBC Mohelnice 2:1

Vyrovnaný zápas ve vysokém tempu, v němž jsme většinu hracího času měli nad soupeřem mírně navrh. Poslední čtyři minuty jsme ale odpadli psychicky. Nesmyslně jsme začali odpalovat míčky a měli jsme štěstí, že soupeř nevyrovnal.

 

Tyto výsledky neznamenali nic jiného než první místo ve skupině. Plus jako bonus jsme se jako jediný tým kvalifikovali přímo do čtvrtfinále. Večer na kluky za odměnu čekal turnaj ve stolním fotbálku, který nakonec po velkém boji vyhrála dvojice Adam Javořík a Kryštof Hájek 😊

 

Zlín Lions – PSKC Okřížky 2:5 (1:1, 1:4)

V souboji proti týmu, který se jen těsně nekvalifikoval do juniorské extraligy jsme byli mírným outsiderem. Nicméně všichni věřili do posledního chvíle, že se nám je podaří zdolat. V zápase byli více na míčku Okřížky, my jsme hrozili rychlím přechodem do útoku, který se vštěpoval týmu celý turnaj. V zápase si většina hráčů sáhla až na dno sil, zbytečné oslabení nás ale srazili dolů, a tak soupeř proti našim osmi hráčům v poli si na konci zápasu pohlídal své vedení, a ještě přidal dva góly jako bonus. Okřížky nakonec po této výhře dokázali vyhrát i zbylé dva zápasy a slavili titul na Moravian cupu.

 

Kluky bych chtěl ještě tímto pochválit za předvedené nasazení a zlepšení naší hry v průběhu turnaje.

 

Sestava: Jarda Bartík; Peťa Pospíšil, Paja Malošík, Kryštof Hájek, Adam Javořík, Franta Svitálek, Jakub Vořechovský, Paťas Svoboda, Honza Pavelec