FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Starší žáci poprvé na UNYP Cupu v Praze

Starší žáci poprvé na UNYP Cupu v Praze
V červnu obdrželi oficiální pozvánku na turnaj UNYP Cup v kategorii Youngstars (ročníky 2004 – 2007) a musíme říct, že nám tato pozvánka udělala velkou radost. I přes krátké váhání (turnaj jsme neměli v oficiálním týmovém kalendáři), jsme zjistili, že tým nebude i v termínu konce prázdnin problém složit a s pocitem velkého očekávání jsme se přihlásili.

Po zveřejnění skupin jsme se těšili ještě více, vždyť jak často si zahrajeme proti Mladé Boleslavi, Bohemce nebo Chodovu? Zbývalo zařídit ubytování, které bylo v docházkové vzdálenosti haly a v sobotu 1.9. v 5:30 začala naše cesta na UNYP Cup 2018.

Zlín Lions U15 – Technoly Florbal MB 7:1

Jak je naším zvykem ,tak vstup do zápasu se nám příliš nepovedl a v prvních pěti minutách kluci ještě seděli ve vlaku. Vstup do druhé poloviny nám už ale vyšel, branka vstřelená v oslabení nám dodala odvahu a pak už to jsme to byli jen my, kdo střílel branky.

Zlín Lions U15 – FBŠ Bohemians DDM Praha 7

Proti Bohemce se jednalo o jasnou záležitost i vzhledem k tomu, že soupeř měl problém poskládat sestavu. Kuci si zastříleli a k vidění byly pěkné kombinace v podání Lvíčat.

Zlín Lions – FAT PIPE Florbal Chodov 3:4

Třebaže jsme si několikrát opakovali, že není důvod mít přehnaný respekt k soupeři, tak na hřišti bylo vidět, že si kluci nevěří a hrají se „zataženou ruční brzdou“. Po první polovině jsme prohrávali 1:3. Chodovu se podařilo odskočit na rozdíl tří branek a až deset minut před koncem utkání se ukázala pravá tvář U15, když to byl soupeř, který se bál o výsledek. Ani závěrečný nápor však nepomohl a zápas jsme prohráli 3:4.

PLAY –OFF

Black Angels – Zlín Lions 4:3

V semifinále jsme se utkali s týmem z Prahy, kterému jsme měli co vracet. Právě tento soupeř nás před rokem vyřadil na Prague Games. I přes ranní rozběhání venku jsme po polovině utkání prohrávali 0:3. Adam Jiříček však zavelel k obratu a třemi brankami se nám podařilo utkání srovnat. Pak se o slovo přihlásil rozhodčí, který nám neuznal regulérní branku. Kluci byli evidentně zaskočení a soupeři se podařilo z brejku vstřelit vítěznou branku. Lvíčata však v šatně dostala pochvalu za to, že jsme téměř po celou dobo kontrolovali míček a předváděli snahu o kombinační florbal na rozdíl od soupeře, který byl zatažený na své polovině a čekal na naše chyby.

Zlín Lions U15 – TJ Znoimo Laufen 5:7

V zápase o medaili jsme opět nezačali dobře a po dvou minutách jsme prohrávali. Dvěma brankami jsme však dokázali stav otočit, ale soupeř přece jen dokázal vyrovnat. Ve druhé části jsme měli více ze hry, Znojmo vypadalo na ručník a Lvíčata se dostala do vedení 5:3. Ještě teď trenéři marně přemýšlí, co se stalo, že jsme zápas nedokázali dovést do vítězného konce. Znojmo využilo našeho polevení a třemi brankami za sebou utkání otočilo a získalo bronzové medaile.

Celý turnaj hodnotíme velmi pozitivně, vzhledem k tomu že před akcí jsme měli jednu tréninkovou jednotku, tak se kluci zlepšovali zápas od zápasu a předvedená hra je příslibem do startu sezóny. Celý tým ukázal soudržnost a je vidět, že první letní příprava měla pro straší žáky smysl a že do nové sezóny je rozhodně na čem stavět.

Sestava: Šiška, Chovanec, Smetánka, Juřica, Vodica, Bureš Matěj, Veselý, Holiš, Ševčík, Jiříček, Vít, Smetana, Balner, Mračanský, Nedbálek

Krásnou fotogalerii z utkání o třetí místo naleznete na Flickru Zlín Lions zde: https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums...

Za skvělé fotografie děkujeme 521Photography521 !!!