FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zlato mladších žáků na Open Game 2018!

Zlato mladších žáků na Open Game 2018!
Ve čtvrtek 21.6. ráno ze zlínského vlakového nádraží vyrazila skupina dvanácti kluků vstříc svému čtyřdennímu brněnskému dobrodružství. Dva elévové (kteří hráli také navíc ještě některé zápasy za svou kategorii) a osm mladších žáků Zlín Lions doplnili ještě dva kamarádi z okolních klubů (FbC Floorbee Orel Uherský Brod a FBK Valašské Meziříčí).

Prague Tigers – Zlín Lions U13 2:4 

Tento první zápas by v podstatě vyrovnaný. Úvod vyšel lépe Pražanům, kteří se po půlminutě dostali do vedení. Lvíčata se ale nezalekla a hned z následujícího útoku srovnala. Hra se poté přitvrdila a do konce první půle padly ještě dvě branky, po jedné na každé straně. V úvodu druhé části Lvíčata odskočila do dvoubrankového vedení, které si pak už pohlídala. Soupeř to těžce nesl a po ukončení zápasu došlo k seknutí našeho hráče, za což byl následně tento hříšník odměněn červenou kartou. Plní nadšení z výhry jsme se přesunuli na ubytování, které jsme měli zamluvené v Základní škole na Milénově. Tam jsme se však zdrželi jen chvíli, neboť bylo třeba přesunout se na další zápas. 

Snipers Důbravka – Zlín Lions U13 0:6 

V podvečerním utkání si Lvíčata zahrála se Slovenským týmem Snipers Důbravka. Kluci nic neponechali náhodě, začali velmi soustředěně, po celou dobu byli lepším týmem a zaslouženě zvítězili 6:0. V pátek byly na pořadu dohrávky základních skupin. 

Acema Sparta Praha – Zlín Lions U13 1:6 

Hned po ránu sehrála Lvíčata utkání, na které se moc těšila - tedy zápas proti Acema Sparta Praha. Pražané byli velmi dobře technicky vybaveni a hned v úvodu několikrát velmi nebezpečně zahrozili. Všechny jejich pokusy však zneškodnil výborný Lukyn Slovák v naší bráně. Lvíčata hru postupně vyrovnala a ještě v první půli se jim podařilo vstřelit dvě branky. Mladí Sparťané znervózněli a nabuzená Lvíčata jim postupně nastřílela ještě 4 branky. Těsně před koncem se pak také soupeři podařilo skórovat a kosmeticky tak upravit výsledek. S ohledem na to, že další zápas byl až večer v 19:00, jsme se rozhodli zrelaxovat, odpočinout a nabrat další síly. Zajeli jsme tedy na interaktivní výstavu VIDA na Brněnském výstavišti, poté navštívili prodejnu florbalového vybavení Florbal.com a pak se stavili na dobré jídlo v jedné místní restauraci. Před zápasem jsme si ještě oddechli na ubytování. 

FBC ZŠ Komenského SLAVKOV – Zlín Lions U13 2:14

Už s jistotou postupu z prvního místa ze skupiny odehrála lvíčata poslední zápas proti nejslabšímu týmu skupiny FBC ZŠ Komenského SLAVKOV. Soupeř celé utkání bránil a Lvíčata si pohybem a kombinacemi vytvořila spoustu šancí, které se jim dařilo proměňovat a v poklidu si došla pro čtvrtou výhru na turnaji. V sobotu začalo play off a Lvíčata díky dobrým výsledkům v základní skupině šla přímo do druhého kola. Po poledni opět narazila na Prague Tigers.

Zlín Lions U13 - Prague Tigers 9:2 

Lvíčata byla odhodlána soupeři sportovně oplatit nesportovní dohru z prvního utkání. Do zápasu vlétla ve velkém stylu, do tygrů se zakousla hned od začátku, rychle dala první gól. Pak navýšila vedení v přesilovce a v rozmezí dalších 30 sekund přidala ještě dvě branky. Od té doby už zápas s přehledem kontrolovala, přidala ještě další branky a v poklidu a k velké radosti všech přihlížejících zvítězila. V dalším kole kluci vyzvali lotyšský tým Rubene/KSS, tedy soupeře, který do té chvíle procházel turnajem bez porážky.

Zlín Lions U13 - Rubene/KSS 8:2 

Zápas se hrál v bouřlivé atmosféře před zaplněnou halou. Z počátku byl souboj vyrovnaný, Lotyši šli dvakrát do vedení, na které ale pokaždé do minuty Lvíčata dokázala odpovědět vyrovnávací brankou. Pak začala Lvíčata pomalu přebírat otěže zápasu do svých rukou, což soupeř neunesl a začal hrát tvrdě a fauloval. Lvíčata fauly potrestala dvěma góly z nájezdu a přesilovky a do druhé půle tak šla s vedením 4:2. Poté se hra ještě více přiostřila, bylo k vidění několik tvrdých zákroků, z nichž za jeden byl soupeř potrestán červenou kartou. Lvíčata využila další přesilovky a navýšila náskok na 6:2. Pak začal rozhodčí vylučovat i Lvíčata. Ty ovšem svou bojovností všechny přesilovky (včetně té 3:5) ubránila a navíc přidala ještě další dva góly a ve vypjatém utkání tak zaslouženě zvítězila! V neděli už hrálo pouze nejlepších 8 týmů mladších žáků a na Lvíčata hned v 8 ráno čekal souboj s FBŠ Gorily Plzeň. 

FBŠ Gorily Plzeň - Zlín Lions U13 5:6 

Lvíčata zaspala úvod a po 18 sekundách inkasovala první branku. Soupeř hrál velmi dobře, ale klukům se podařilo tlak ustát a srovnat na 1:1. Plzeňané šli ještě jednou do vedení, lvíčata poté kontrovala a dokonce otočila na 3:2. Do poločasu se ale Plzeňané ještě jednou prosadili a tak se začínalo zase od nuly. Druhou půli začali lépe opět Plzeňané a díky velkému tlaku si vypracovali dvoubrankový náskok. V tu chvíli se ale Lvíčata semkla ještě více, zatlačila na soupeře a během 3 minut vstřelila 3 branky, a šla podruhé v utkání do vedení. Soupeř ve snaze hrát bez brankáře zahrál v šesti, byl vyloučen a Lvíčata už nejtěsnější vedení k velké radosti všech udržela. Souboje posledních čtyř týmů se odehrávaly na hale ve Vodově ulici, kde na Lvíčata v semifinále čekali Snipers Bratislava black. 

Zlín Lions U13 - Snipers Bratislava black 3:2 

Slovenští mladíci byli dobře rostení a naši kluci několika z nich sahali pouze po ramena. Navíc ovládli úvod zápasu, šli rychle do vedení 2:0 a hru kontrolovali. Kluci se ale nechtěli vzdát vysněného finále, znovu ukázali velkou morálku a podařilo se jim dvěma rychlými góly dostat zpět do zápasu a ve dvanácté minutě dokonce do vedení. Poté se šance střídaly na obou stranách, místy měli převahu Slovenští florbalisté, ale v brance kluky opět podržel téměř neprůstřelný Luky Slovák. Velkou bojovností tak nakonec Lvíčata otevřela brány vysněného finále a porazila i osmého soupeře na turnaji. 

Zlín Lions U13 – IBK Torvit 3:2 (sn) 

Ve finále se Lvíčata utkala s týmem IBK TORVIT, tedy florbalisty Vítkovic a Havířova. Utkání slibovalo pěkný florbal, což se vyplnilo. Lvíčata měla raketový vstup do utkání a po půlminutě se dostala do vedení. Poté Lvíčata ještě několikrát zahrozila, ale v průběhu první části se pomalu začali osmělovat i hosté a před poločasem nechytatelnou střelou do šibenice vyrovnali. Ve druhé části Lvíčata podruhé zazvonila na tyče gólmana soupeře, ale poté po vlastní chybě a krásné kombinaci šli Severomoravané do vedení. Lvíčata to ale nezlomilo, opět zabojovala a vynutila si přesilovou hru, kterou krásnou kombinací 4 minuty před koncem utkání zužitkovala a zaslouženě srovnala na 2:2. Zápas šel tedy do samostatných nájezdů, kde byla Lvíčata úspěšnější a dopsala tak svou brněnskou pohádku do vítězného konce. 

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří nám pomáhali a podporovali nás po celou dobu turnaje – počínaje rodiči, kteří nám vezli věci do Brna a v play off nás pak vozili auty na jídlo mezi zápasy a pomáhali nám tak ušetřit drahocenné síly. Dále velké dík všem ostatním lvíčatům, kteří nás mocně povzbuzovali při všech zápasech play off a vytvářeli tak super atmosféru a v neposlední řadě také rodičům, kteří nás přijeli podpořit do finále, odvezli nás zpět domů a také všem co nám fandili na dálku!  

Obrovskou pochvalu za předvedené výkony zaslouží všichni hráči – Luky Slovák, Mates Bureš, Franta Tvrdoň, Paťa Kresta, Kuba Vít, Venca Smetana, Aďas Prusenovský, Nika Vingárek, Dan Barbořík, Aďas Nedbálek, Marťa Macharáček a Pepa Nikolov.

Daniel Vít