FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezony starších žáků U14 a U15

Zhodnocení sezony starších žáků U14 a U15
Celkem jsme na soupisce v kategorii starších žáků měli před sezonou 35 hráčů (z toho šest golmanů) a tak jsme se rozhodli jako jediný z týmů Zlínské ligy pro přihlášení dvou mužstev označených U14 a U15. Svou šanci tak dostávali v průběhu všichni kluci, navíc jsme pravidelně využívali pomoci pěti lvíčat věkem patřící ještě mezi mladší žáky.

V obou týmech tedy bylo na soupisce více než 15 hráčů (včetně golmanů). Tréninky probíhaly 3x týdně po jedné hodině, tréninkové jednotky byly rozdělené a každá kategorie tedy trénovala zvlášť, ale někteří kluci si přidávali a pravidelně se účastnili tréninků obou skupin :). Tréninky byly zaměřeny na posílení těla, rozvoj rychlosti, zlepšení technických dovedností a každá jednotka samozřejmě obsahovala herní část :). Kluci obou týmů vytvořili dobrou partu a celou sezonu spolu táhli za jeden provaz.

Tým U14, který byl pravidelně doplňován o jednoho až dva hráče U15 a také mladší žáky v soutěži předváděl nevyrovnané výkony, kdy místy byl schopen předvádět velmi pohlednou hru a porazit i silné soupeře, ale z toho byl také schopen ztratit body i s tabulkově slabšími týmy. Nakonec ale skončil na krásném šestém místě s bodovou ztrátou na místo páté…

Kluci z U15, to je družina kolem kašavského golema Honzy Marconě, Honzy Pavelce a Miroše Steigera – celou soutěží prošli ve velkém tempu. Bohužel sice dvakrát podlehli po boji se suverénem z 1.AC Uherský Brod, ale ostatní zápasy vždy dovedli do vítězného konce, někdy s velkým přehledem, někdy se štěstím. Lvíčata tak skončila na druhém místě a zahrála si kvalifikaci o mistrovství republiky, kde bohužel neuspěla.

V průběhu sezony jsme klukům domluvili přátelské utkání s týmy Brna, Hradce Králové, Olomouce, Přerova a také Vítkovic. Tyto zápasy se silnými soupeři nás vždy nejvíce posunují kupředu. Bohužel vinou nedostatku vhodných prostor ve Zlíně jsme na trénincích schopni hrávat florbal maximálně v počtu 4:4, což se projevovalo právě v těchto zápasech s kvalitnějšími soupeři, kde lvíčata mají často problém v založení útoku a také v bránění a přebírání hráčů. Usilovně pracujeme na možnosti tréninků na velké hale a uvidíme, zda se to podaří…

Na začátku léta se ještě vybraní hráči zúčastní turnajů v Brně a Praze , takže dál jedeme bomby 

Do příští sezóny nás čeká jedna velká změna. Tři roky měli kluci možnost, kterou nikdo jiný z týmů ve zlínské lize nemohl nabídnout. Tři roky jsme s kluky jezdili ve dvou týmech, kluci tak měli skvělou příležitost „vyhrát se“. Do příští sezony však přihlásíme jen jeden mančaft, konkurence se zvýší a nominace na turnaj tak již nebude samozřejmostí…veškeré informace brzy přineseme v samostatném článku.

V průběhu sezony kluky vytrvale podporovali rodiče, kteří s námi pravidelně jezdívají na zápasy a vždy lvíčata podporují. Mooooc děkujeme, bez Vás by to nešlo !!!

Hodnotili trenéři Daniel Vít a Matěj Koňařík