FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezony mladších žáků

Zhodnocení sezony mladších žáků
Ve Zlíně se florbal dostává rychlými kroky do povědomí více mladým lidem a především dětem. Mladší žáci (12-13 let) se tuto sezonu scházeli 3x týdně na trénincích, aby pilovali své dovednosti, ale také aby měli možnost najít nové kamarády, spoluhráče a dobrou partu. Letos jsme přivítali spoustu nováčků, tak i „ostřílené“ florbalisty z řád elévků (kategorie od 9-11 let), kteří tuto sezonu již přešli do mladších žáků. Starší kategorie pro ně byla něčím novým – větší hřiště, více hráčů v týmu i poli, ale zvládli to na jedničku!

V této věkové kategorii se stále děti vyvíjejí a proto tréninky nejsou vždy zaměřeny jen čistě na florbal, ale jsou obohaceny prvky z fotbalu, basketbalu, házené a dalších sportů, které rozvíjejí jiný druh pohybu. Přeci jen v tomto věku, spousta dětí zkouší i jiné sporty a my je podporujeme a nezakazujeme jim je  Našim cílem je především zlepšit u dětí florbalovou, pohybovou průpravu, ale také utvářet v nich dobrou osobnost, chovat se slušně, jak k sobě navzájem, tak i k jiným lidem, což jsou základy, které je pak budou provázet v dalším období svého života.

 

Hodnocení sezony:

Z počátku sezony se tým jevil jako méně výrazný, ale s postupem času se začaly tvořit dobré vazby mezi hráči, jež jsou základem fajn atmosféry a můžou se táhnout napříč všemi kategoriemi, kde se budou děti potkávat. Jak na trénincích, tak i na zápasech jsme si užili spoustu srandy, stejně jako komických situací při honbě za kulatým děrovaným míčkem 

Rád bych též poděkoval všem rodičům, kteří tvořili dětem dobré zázemí a byli oporou jak doma, tak v hledišti. Vaše podpora byla a určitě je hracím motorem pro všechny děti a bez Vás by to nešlo! Věřím, že radost a úsměvy na tváři dětí byly tou největší odměnou :) 

 Hodnotil trenér Josef Obdržálek