FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

„Naší snahou je, aby děti měly radost z pohybu,“ říká trenér elévů Roman Pavel

„Naší snahou je, aby děti měly radost z pohybu,“ říká trenér elévů Roman Pavel
Elévové jsou nejpočetnější skupinou z celé Lví smečky. V průběhu sezóny museli rychle reagovat a zařídit Lvíčatům nový tréninkový prostor a vytvořit dvě tréninkové skupiny. Na turnaje dokonce jezdily tři týmy, takže trenéři Petr Mračanský, Roman Pavel se rozhodně nenudili. Ještě že jsou na trénincích přítomni asistenti a budoucí trenéři Dan Slováček, Petr Graclík, Míša Kořének či Petr Mračanský junior. O letošní sezóně se rozpovídal trenér Roman Pavel:

Máme velkou radost, že florbal ve Zlíně opravdu táhne. V kategorii elévků (9-11 let) jsme letos měli přes padesát kluků a holek. Museli jsme dokonce děti rozdělit na dvě skupiny, protože trénovat efektivně padesát dětí najednou dost dobře nejde.

V této kategorii je neuvěřitelná pestrost dětí, od kluků, co už trénují čtyři roky až po úplné nováčky. Bereme mezi sebe všechny zájemce, kteří mají rádi pohyb, nikdy totiž nevíte, z koho se vyloupne opravdový talent. A můžeme prozradit, že mezi letošními elévky máme nadaných dětí docela hodně J. A ještě lepší je, že se vytvořila super parta a vzájemně se všichni podporují. Spousta dětí, ale i rodičů se stali kamarády i mimo florbal.

Tréninky máme vedeny co nejvíce pestře a hravě, žádný jednostranný dril a učení taktiky. Naší snahou je, aby děti měly radost z pohybu a aby se i na trénink těšily jako na turnaj. Na našich trénincích nenajdete fronty dětí čekajících až na ně přijde řada k provedení nějakého cvičení. V každý moment jsou všichni zapojení do akce, takže odpadá prostor pro zlobení a nudění se. Na konci tréninku často slýcháváme: „To už je konec?“

Ale komu bychom chtěli poděkovat především, tak všem rodičům, bez jejich podpory a obětavosti by to opravdu nešlo. Každý turnaj jich máme plné hlediště, jezdí na všechny zápasy a turnaje a jsou nedílnou součástí našeho klubu.

Hodnotil trenér Roman Pavel