FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

​Muži A z prvního zápasu body nedovezli

​Muži A z prvního zápasu body nedovezli
Téměř po roce si mužský A-tým zahrál soutěžní ligové utkání. Novou sezonu zahájil venkovním utkáním v Prostějově.

SK K2 PROSTĚJOV - ZLÍN LIONS 10:7

Na první zápas sezony jsme vyrazili do nedalekého Prostějova. První třetina se nesla v pomalejším tempu a i z hlediska vstřelených branek to byla nejchudší třetina. Přestože se nám dařilo držet míček na hokejkách více než soupeři a vytvořili jsme si šance, podařilo se nám vstřelit pouze jeden gól. Soupeř své šance proměnil a po první třetině šel do šatny s vedením 2:1. 

Do druhé třetiny jsme vstoupili daleko lépe, sebejistěji a kontrolovali jsme míček. Bohužel přišla sporná situace, kdy nám rozhodčí neuznal regulérní gól, když domácí brankář vylovil míček zpoza brankové čáry. Místo snížení stavu na rozdíl jedné branky soupeř využil další šance a navýšil na 4:1. Do konce druhé třetiny se nám i přes velkou snahu a množství šancí, nepodařilo vstřelit další branku. Ty padaly pouze do jedné brány. Byli to prostějovští, kdo nám udělil lekci z produktivity. Náš střelecký zmar a další čtyři branky domácích znamenaly stav 7:1 po druhé třetině. 

Do třetí třetiny jsme vstoupil s tím, že již nemáme co ztratit a pokusíme se zápas ještě zdramatizovat. Více jsme hru otevřeli a zrychlili pohyb dopředu. Třetí třetina byla i vzhledem k počtu branek a snížení skóre z naší strany nejpovedenější. Nakonec se skóre utkání zastavilo na výsledku 10:7. 

Hodnotil trenér Miroslav Kořének. 

Branky: 15. Jan Vondřejc, 45. Leoš Faltus, 46. Jakub Žáček, 53. Jan Vondřejc, 58. Michal Baroň, 60. Michal Baroň, 60. Filip Horník; 

Sestava: Bobál, Bartík, Žáček, Baroň, Haša, Horník, Faltus, Vondřejc, Chalabala, Samohýl, Freml, Malošík, Svoboda