FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Report: Turnaj v Rožnově - MŽ, SŽ, Dorostenci

Report: Turnaj v Rožnově - MŽ, SŽ, Dorostenci
O víkendu se 5 našich mládežnických kategorií vydalo na jednodenní turnaj do Rožnova pod Radhoštěm a Zubří. Jak si vedli mladší žáci, starší žáci a dorostenci?

MLADŠÍ ŽÁCI

Na nedělní turnaj v Zubří se vydala také početná skupina mladších žáků. Již od příjezdu hráčů, kteří byli často doprovázeni svými rodiči, byla cítit skvělá atmosféra a odhodlanost. První dva zápasy turnaje nám ukázaly, že herní pauza byla opravdu dlouhá a hned jsme jako trenéři poznali, kdo poctivě trénoval a kdo ne. Naštěstí můžeme s klidným svědomím říct, že drtivá většina hráčů byla skvěle fyzicky připravena. Třetí a poslední zápas skupiny byl už po celou dobu v naší režii. Kluci začali více komunikovat jak na hřišti, tak mimo něj, zlepšil se pohyb směrem dopředu a jakmile získali někteří hráči herní sebevědomí, začali předvádět krásné individuální kreace i skvostné týmové kombinace na jeden dotek. 

Po utrápeném startu prvního zápasu v play-off, začali zlínští Lvi opět ohromovat diváky v Zubří svými dovednostmi na hřišti a s ledovým klidem si dokráčeli pro vítězství. Semifinálový souboj se konal proti odvěkému rivalovi ze Vsetína. Souboje proti mančaftu od Lapače mají vždy zvláštní náboj, avšak ani tím jsme se nenechali kluci zaskočit. Gólovou smršť, kterou jsme si schovali na druhý poločas zápasu, byla nakonec rozdílovým prvkem v tomto klání. Do finálového utkání jsme nastoupili odhodlaní a připravení zdolat i posledního soupeře Slovan Havířov. Soupeř byl však na naši kreativitu výborně připravený. Po šťastných vstřelených brankách se ujal vedení, které si po zbytek zápasu pohlídal. Musíme ale pochválit celý tým za to, jak se i za nepříznivého stavu semknul a nevzdal se do poslední vteřiny tohoto utkání. Věříme, že nám tento zápas dal i něco cennějšího než je vítězství.

Na závěr bychom kromě hráčů a brankářů chtěli pochválit také všechny rodiče za podporu po celý turnaj. Byli jste skvělí!!!

shrnuli turnaj trenéři Honza Vondřejc a Michal Baroň


STARŠÍ ŽÁCI

V sobotu 12. 6. jsme byli pozváni na turnaj starších žáků oddílem z Rožnova pod Radhoštěm. Změna místa utkání z Rožnova na velkou sportovní halu v Zubří byla ku prospěchu celému turnaji. Hrálo se na velkém hřišti a kapacita tribun dovolila účast i všem našim fanouškům.

Obsazení turnaje dávalo tušit vyrovnaná a napínavá utkání, což se nakonec potvrdilo. Našimi soupeři ve skupině byly týmy z Třince, Rožnova a Slovanu Havířov. Náš brankář Matěj Outrata zamknul branku, takže jsme vyhráli oba první zápasy s nulou vzadu (Třinec 2:0, Rožnov 9:0). V posledním skupinovém utkání nás v prvním poločasu Slovan zlobil a šel do vedení 0:1, ale skvělým obratem ve druhém poločasu jsme urvali vítězství (Slovan 4:1) a šli do čtvrtfinále z prvního místa, což dávalo určitou naději na lehčího soupeře z druhé skupiny.

Tento předpoklad se nakonec naplnil, naši kluci si zastříleli, vyzkoušeli kombinace a nakonec jsme soupeře z Přerova deklasovali vysoko 11:0, což nám vlilo optimismus do žil.

Jenže v semifinále nás čekal těžký soupeř ze Šumperku, který celý turnaj předváděl perfektní hru plnou nasazení a technických fines. Bohužel se jim ve čtvrtfinále těžce zranil jeden z hráčů (koleno), kterého musela odvézt rychlá do nemocnice a my jsme chápali, že borci byli z tohoto zážitku vykolejeni. Přesto k utkání nastoupili, za což jim patří hluboký respekt a uznání. Samozřejmě přejeme jejich kamarádovi brzké uzdravení a návrat na palubovku. Samotné utkání bylo dramatické a napínavé, se šťastnějším koncem pro náš team, ale o výsledek až tak nešlo (Šumperk 9:4).

S napětím jsme sledovali druhé semifinále, kde se utkaly týmy Torpedo Havířov a Vsetín. Nakonec se radovali havířovští a nás čekalo finále. Finálový zápas byl opravdovým vyvrcholením celého turnaje, drama až do konce se vším všudy. Oba celky střídaly kombinace, útoky šly a obě strany a nasazení hráčů obou týmů bylo maximální. O všem rozhodl náš jediný gól a vynikající výkon našeho Matěje v brance nejen v závěrečných dvou minutách zápasu, kdy jsme šli do čtyřech a soupeř hrál power-play bez brankáře a celkem nás drtil. Vše jsme ustáli a se závěrečným hvizdem rozhodčích mohla propuknout nefalšovaná radost kluků, trenérů a rodičů na tribuně v roli nejlepších fanoušků na světě.

Všem patří velký dík a již teď se těšíme na novou sezónu. Lions dotoho !!!

shrnuli turnaj trenéři Lukáš Strnad a Pepa Obdržálek


DOROSTENCI

Dorostenci se do Rožnova vydali v kombinované sestavě složené z jedné pětku hráčů ročníku 04, další pětku tvořili hráči ročníku 05 a kádr jsme doplnili o dva starší žáky. Na turnaj jsme jeli s cílem, že kluky necháme hrát, vždyť florbalu si letos vinou pandemie moc neužili a do turnaje šli rovnou z právě probíhající kondiční přípravy.

Skupinu, ve které jsme se postupně utkali se Slovanem Havířov, Třincem a Přerovem, se nám podařilo vyhrát a ve čtvrtfinále nás čekali domácí Sršni z Rožnova pod Radhoštěm. Soupeř zaparkoval před svou branku autobus a obětavě blokoval všechny naše střelecké pokusy. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, kde jsme zvítězili.

Semifinále s Třincem nabídlo pohledný, tvrdý a rychlý florbal. Stejně jako ve skupině jsme si ale se soupeřem poradili a zvítězili jsme a mohli se těšit na finále. Zajímavostí je rozhodně také to, že do semifinálových bojů postoupili všichni účastníci naši skupiny. Ve finále jsme se opět střetli se Slovanem Havířov a i tento zápas jsme vyhráli a kluci se zaslouženě mohli radovat ze zisku zlatých medailí.

Turnaj hodnotíme velmi pozitivně, kluci opět ukázali, že je radost s nimi pracovat a po celou dobu turnaje vystupovali jako správní sportovci. Tentokrát jsme měli lehkou úlohu, nechtěli jsme kluky zatěžovat taktickými pokyny a nechali jsme je hrát. U srdce nás zahřál moment, který se udál ve finále, kdy starší žák Mates Klimek „namazal“ soupeři na gól a zoufalstvím padl na zem. Hned za ním přiběhl kapitán Vojta Valůšek a další borci, zvedli ho, podpořili tak, že v další  části zápasu Mates rozehrál klíčovou akci a za celý turnaj udělal jen tuto chybu. Opět jsme se utvrdili v tom, že výchova hráčů v našem klubu jde správným směrem a  že nejen sportovní výsledky, ale také kolektiv a vzájemná podpora jsou pro nás důležité věci. okomentovali trenéři Matěj Koňařík a Dan Vít.