FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Dorostenci

Zhodnocení sezóny 2019/2020 - Dorostenci

Již v květnu minulého roku jsme se rozhodli, že v dorostencích přihlásíme rovnou dva týmy. Jeden tým byl přihlášen do 2. ligy dorostenců a druhý jsme premiérově přihlásili do 1. ligy dorostenců. Už tehdy bylo jasné, že je třeba posílit trenérský tým a od srpna nás posílil Jura Provazník, který skončil své působení v Holešově. Kategorie dorostenců je velmi specifická a velmi dobře se o tom trenéři přesvědčili na vlastní kůži. Dospívání se u některých jedinců projevovalo více, u některých méně, ale až na pár zoufalých výjimek vše proběhlo v pořádku. I trenéři museli respekotvat, že si kluci uvědomují svou osobnost a mají touhu vzdorovat autoritám :)

Po letní přípravě a UNYP Cupu v Praze se všichni těšili na začátek sezóny. 

"AJAX" 1. liga dorostenů

Hodnotit budu nejprve sezónu “Ajaxu”, tedý ačka, které hrálo nejvyšší soutěž. Motivace a očekávání byly velké, v systému soutěže, kde se hraje košově se chtěli všichni rychle dostat hned do ačkového koše. Jenže to se nám v prvním turnaji nepodařilo. Postup jsme ztratili v posledních sekundách zápasu a zklamání bylo veliké. Nakonec se nám to však podařil a v sezoně si kluci mohli vychutnat výhry nad týmy Přerova, Otrokovic, Havířova, Ostravy, Olomouce nebo 1.AC Brod. 

Upřímně je třeba napsat, že jsme po celou sezónu bojovali s přístupem k tréninkovým jednotkám, kdy jsme snad možná jen dvakrát sešli všichni. Vinou různých důvodů jsme tak museli se sestavou míchat. Na první sezónu v této soutěži kluci předvedli v zápasech skvělé nasazaení a ročníky 2003, které míří do juniorů budou chybět. Ať už to bude vacházející brankářkská hvězda Mira Steiger, pracovitý a velmi nekompromisní obránce Raďas Bureš, nebo útočné duo Pavelec&Marcoň. Kapitán Honza Pavelec se občas herně hledal, ale svou pracovitostí a pílí nakonec sezonu dohrál v parádní formě. Budiž jeho přístup příkladem všem i v dobách, kdy se individuálně nedaří. Honza Marcoň opět bohužel bojoval se zdravím. Pokud by florbalu dokázal věnovat více času, tak je to jiná písníčka. Ale máme v tom jasno a je třeba se smířit s tím, že florbal u něj není No.1. Ročníky 2004 až překvapivě neztrácely se soupeři krok a do další sezóny to budou oni, kdo bude tým táhnout. Chtěl bych taky pochválit všechny hráče ze starších žákům kteří nabrali velmi cenné zkušenosti a v další sezóně budou také velkými oporami. 

COVID 19 nám nakonec vzal play-off, tedy vrchol soutěže. Pro kluky to byl rychlý a nečekaný konec sezóny. Ale na druhou stranu je třeba říct, že zdraví máme jen jedno a je třeba o něj pečovat. A taková pauza nejen některým hráčům, ale i trenérům pomůže. V červnu odstartuje letní příprava a cíl bude jasný. Ještě lépe se připravit na sezónu 20/21. 

Za Jirku a za mou osobu bych ještě rád poděkoval všem rodičům za projevenou důvěru, za to, že jste s námi v letošní sezóně vzorově prožívali naše těžké chvíle a také se s námi společně radovali, když vám kluci na hřišti dělali radost. Poděkování patří taky klukům, za to že jsme svou první sezónu v 1. lize dorostenců zvládli slušně. Máme na čem stavět a věřím, že v příšt sezóně z nás budou mít soupeři vítr! 

"Benfika" 2. liga dorostenců

Sezóna “Benfiky” připomínala od začátku přihlášení týmu do 2. ligy dorostenců detektivku. Hlavním impulsem bylo to, že chceme nechat kluky hrát, většina je s námi od založení klubu a jsou to opravdoví srdcaři. Ale obavy o dostatečný počet zapojených hráčů vystřídala radost z toho, že si kluci vytvořili parádní partu a na tréninky a zápasy jezdili s nadšením. 

První turnaj sice úplně nevyšel, kluci se tímto nezdarem nenechali zlomit a vždy s pomocí pár hráčů “Ajaxu” dokázali sbírat jednu výhru za druhou a soupeři měli z týmu respekt. Velkou škodou je, že jsme se suverénnímu Hodonínu nedokázali přiblížit tak, aby kluci bojovali o první místo tabulky. Nakonec zůstali v nedohrané soutěži druzí, což je velký úspěch. Poděkování rozhodně zaslouží opět hráči ročníku 2003 Radek Vičánek, Kuba Maršálek, Martin Fiala a Martin Bezděk. Tým skvěle doplnili srdcaři ročníku 2004 Vojta Prokůpek, Martin Strouhal, Marťas Mračanský, Filda Máčala, Ondra Smetánka, Mara Šiška a David Vodica. 

Do další sezóny budeme pravděpodobně opět vstupovat se dvěmy týmy současně, bude to velký závazek pro trenéry, ale všichni věříme, že to zvládneme a opět nám budou oba týmy dělat radost. Kluci udělali jste nám trenérům velkou radost a zasloužíte obrovskou pochvalu za to, jak jste k letošní sezóně přistoupili. Poděkovat musím také trenérským kolegům Pepovi Obdržálkovi, Peťovi Mračanskému a Danovi Vítovi za výpomoc na lavičce při zápasech, kdy jsme nemohli.