FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Muži B na prvním turnaji bez bodu

Muži B na prvním turnaji bez bodu
K prvnímu turnaji sezony vyjel o víkendu B team mužů. Hned na začátek nás čekal první team minulého ročníku – Troopers Telnice B.

Troopers Telnice B – Zlín Lions B  12:1

 

Utkání  s domácím celkem jsme chtěli odehrát zodpovědně a hrozit hlavně z brejkových situací. Naše taktika „zaparkovaného autobusu“ a sbírání křižných přihrávek nám ovšem moc nevycházela. Soupeř byl po technické i taktické stránce jasně lepším celkem a zaslouženě trestal jakoukoli naši chybu. V utkání si proto došel pro jasnou výhru. Jedinou naši branku vstřelil ve třetí části Daniel Soukup.

 

Zlín Lions B – FBK Atlas Blansko  4:10

 

Druhé utkání bylo daleko vyrovnavnějším zápasem. Se soupeřem z Blanska se dalo hrát, šance byly na obou stranách, několikrát zvonila tyč. Blansko bylo ovšem vždy o krok  dopředu. Zápas rozhodly, jako už několikrát v minulé sezóně, individuální i taktické chyby a naše nemohoucnost vsítit více branek. Do sítě soupeře se trefili Vu Pham Anh (2x), Michal Roth a Jaromír Roth.

 

Hodnocení trenéra Ondřeje Vicherka:

 

„ Soupeř z Telnice, se kterým jsme z minulé sezony měli zápasovou bilanci 1:1, nám tentokrát nedal šanci. Trestal téměř jakoukoli naši chybu a zaslouženě zvítězil. Z tohoto zápasu si místo bodů bereme dobrou zkušenost. Druhý zápas byl vyrovnanějším duelem, nebýt chyb, které soupeř trestal a naší nepřesnoti v koncovce, mohli jsme z tohoto duelu vytěžit první body do tabulky.

Vyzdvihnout musím výkon dvou juniorů, kteří nastoupili za soupeře z Blanska, dohromady udělali kolem 10 bodů a ukázali nám, jak se má hrát florbal.

Začátkem listopadu nás čeká domácí turnaj a pokud budeme chtít posbírat body, budeme muset zapnout na vyšší level“ zhodnotil dvojutkání hrající trenér Vicherek.