FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

PF 2019

PF 2019
Další rok fungování florbalového klubu Zlín Lions je za námi, pojďme se společně ohlédnout do historie, podívat se co náš čeká a hlavně bych chtěl za celý klub poděkovat za rok 2018 a popřát do nového roku 2019.

Je pátek 13. června 2014 a Florbalový klub Zlín Lions oficiálně začal svou historii. Na počátku všeho stáli tři kluci, kteří asi neměli tušení, jaký spád věci naberou a jak rychle se klub bude rozrůstat. Třebaže jsme v červnu při přihlašování soutěži měli jen hrstku členů, přihlásili jsme pět mládežnických kategorií a také muže. Uplynuly čtyři a půl roku a v probíhající sezóně a do souteží jsme přihlásili čtrnáct mužstev a jsme největším florbalovým klubem ve Zlínském kraji. 

Již při našem vzniku jsme hlásali, že prioritou je pro nás péče o mladé florbalisty (postupně se k tomu přidaly i florbalistky). Filozofie výchovy hráčů se stále držíme. Naše snaha vzbudit u nejmenších Lvíčat lásku ke sportu, sounáležitost s kolektivem, zodpovědnost, naučit je fair - play ve sportu a celkově pomoci vychovávat slušné lidi, umět chodit včas, pozdravit nebo se třeba omluvit, když přijdu pozdě na trénink. 

Podívejte se, jak vypadalo naše první PF :) Kluci a holky nám rostou doslova před očima :) 

Od "položení základního kamene" se soustředíme na to, abychom maximálně spojili síly s rodiči, protože stejně jako rodiče, chceme pro naše Lvíčata to nejlepší. Na začátku se nám podařilo získat několik trenérů z řad rodičů a jsme moc rádi, že většina z nich se v klubu etablovala a jsou jeho nemyslitelnou součástí. Rodiče pochopili naši cestu, kdy po dětech nekřičíme, nemyslíme za ně na hřišti a necháváme je chybovat. Rodiče si pak na turnaj mohou jet odpočinout, promluvit s ostatními a nestresovat se hrou svého syna či dcery. Věřte, že každé ze Lvíčat na hřišti nechá maximum. Někdy to prostě nevyjde a stejně jako vy můžete mít špatný den, tak ho může mít i vaše Lvíče. Proto se vždy snažíme po zápase najít pozitivní zpětnou vazbu ať už je to při cestě autem domů, na obědě nebo doma. Touto cestou bychom chtěli všem našim rodičům moc poděkovat, protože spolupráce s vámi je opravdu parádní a svým přístupem jste naším dalším dílkem do společné skládanky ZLÍN LIONS. 

V době vzniku jsme v klubu byli dva trenéři. Já s Jardou Vaňkem. Naštěstí se nám podařilo získat několik rodičů, kteří byli nuceni vidět naší snahu o to, abychom zkrotili čtyřicet elévků a přípravky :) možná právě to byl impuls k tomu, že přiložili ruku k dílu. Dnes máme v klubu přes dvacítku trenérů, kteří mají zájem klubovou filozofii předávat dál a věnovat se naším Lvíčatům - Touto cestou ještě jednou děkuji i všem trenérům (osobně jsme to zvládli na parádním vánočním setkání na motokárách a následném posezení) jste to vy, kdo v průměru čtyřikrát týdně vede tréninky a má velkou zásluhu na tom, že se Lvíčata zlepšují. Do kategorie mladších žáků rozhodně nehrajeme na výsledky, nikde u nás na webu až do kategorie mladších nenajdete výsledky, tabulky nebo kanadské bodování...

Ti tři kluci, kteří stáli u založení klubu jsou tady pořád, čas od času se ohlédnou za cestou kterou ušli a jedno ví jistě. Na začátku na to byli sami, teď se mohou opřít a všechny, kteří klubu fandí a věřte, že tento pocit si nikdy za peníze nekoupíte. Jsme přesvědčeni, že to MÁ SMYSL! 

Za uplynulý rok bych chtěl všem partnerům, rodičům, hráčům, hráčkám, trenérkám, trenérům, pořadatelům, sekretáři, učetní, grafikovi poděkovat za skvělou spolupráci a do nového roku 2019 popřát mnoho zdraví, štěstí a úspěchů.  ZŮSTAŇTE S NÁMI, BEZ VÁS BY TO NEŠLO! 

Krásný rok 2019 

Matěj