FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

Mentoři lvíčat se zapojují do tréninků mládeže

Mentoři lvíčat se zapojují do tréninků mládeže
Již v minulé sezóně se podařilo nalákat na tréninky některých kategorií hráče z řad mužského celku. V letošní sezóně dáváme tomuto projektu tvář a jsme rádi, že můžeme jednotlivé mentory kategoríí představit.

Mentorem je člověk, který je obvykle zkušenější či starší osoba, která se stará o svého mladšího nebo méně zkušenějsího svěřence, je mu oporou, dokáže poradit, předat zkušenosti a rozvíjet jeho potenciál. Jasno o tom, jak budou mentoři fungovat má šéftrenér mládeže Matěj Koňařík. "Již minulý rok se klukům návštěvy hráčů na trénincích moc líbily, letos celou akci posouváme dál a jednou měsíčně se budou hráči ukazovat na trénincích kategorií, které si mentoři sami vybrali. " 

Mládežníci od přípravky až po dorostence se tak mohou těšit na velmi zajímává jména, podařilo se nám domluvit i s hráčem Superligy Pavlem Jurčíkem, který si vybral kategorii dorostenců. Mladší žáci se pak mohou těšit na talentovaného Jakuba Hašu, který ve svých sedmnácti letech začíná čeřit vody Superligy v dresů otrokovických Panterů. Elévky zase navštíví odchovanci Pavel Malošík s Míšou Kořénkem, kteří sbírají cenné zkušenosti v nejvyšší juniorské soutěži v dresu Panterů. "Smyslem je to, aby mládež zjistila, že i starším hráčům na jejich rozvoji záleží. Mentoři se aktivně zapojí do tréninků, které trenéři povedou a alespoň na chvilku se z nich stanou spoluhráči, kteří mohou poradit, spoustu věcí ukázat a budou odpovídat na zvídavé otázky ať už mladších či starších Lvíčat. Pro kluky a holky to může být impuls pro jejich další rozvoj. Zároveň všem děkuji za to, že si kluci ve svém programu našli volno a rozhodli se pomoci dobré věci," dodává Matěj Koňařík. 

A jak se na projekt dívají sami mentoři? Filip Horník, jeden z největších florbalových srdcařů a kapitán mužského A týmu o své pozici Mentora říká: "Na kluky se moc těším. Beru to jako skvělou příležitost pomoci mladým hráčům. Když nás Matěj oslovil s tímto nápadem, tak jsem neváhal, už dlouho jsem chtěl být pro klub užitečnější. Pracovní vytíženost mi sice neumožní větší zapojení, ale i tak se moc těším až si s klukama zahraju, dám jim pár rad, které by je mohly posunout dál. Cenné je pro mě i to, že potkám kluky, které jsem vedl v DDM Astra, jsem na ně velice pyšný, že udělali ve své kariéře pokroky a byl bych moc rád, kdybych si s nimi mohl zahrát v mužském A týmu."

Momentálně je jedním z největších florbalových talentů zlínského kraje, narodil se ve Zlíně a od ve svých 17 letech začíná větrat obrany superligových týmů - ano řeč je o Kubovi Hašovi, který je na hostování v Panterech právě z našeho klubu. Jak svou novou roli vnímá on? "Jsem rád, že mě Matěj oslovil. Těším se na práci s menšíma klukama a věřím, že si navzájem předáme cenné rady a zkušenosti. Je důležité dávát hráčům motivaci a nadšení do sportu od nejmenších let a těší mě, že se i já se na tom můžu podílet.

V Superlize je jediným hráčem, který to na pozici brankáře dotáhl do juniorské reprezentace a o pár let později se pak stal útočníkem s čichem na branky. Na mysli máme Pavla Jurčíka, na kterého se mohou těšit dorostenci. "Bude to pro mě nová zkušenost, na kluky jsem moc zvědavý a to jak po stránce florbalové, tak lidské. Chování totiž vnímám jako základ pro další růst hráčů. Na spolupráci s Kořkou se moc těším. Vytvoříme parádní duo malý - veký :)". 

O jednotlivé kategorie se budou starat tito mentoři: 

PŘÍPRAVKA: Josef Obdržálek, Matěj Koňařík 

ELÉVOVÉ: Pavel Malošík, Michael Kořének

MLADŠÍ ŽÁCI: Petr Graclík, Jakub Haša 

STARŠÍ ŽÁCI: Filip Horník, Filip Ženožička 

DOROSTENCI: Pavel Jurčík, Michal Kořený