FLOORBALL CLUB ZLÍN LIONS Logo Zlín Lions

REPORT | I po druhém víkendu je stav série vyrovnaný. O finalistovi rozhodne pátý zápas

REPORT | I po druhém víkendu je stav série vyrovnaný. O finalistovi rozhodne pátý zápas
Mužský A-tým nastoupil o víkendu do třetího a čtvrtého utkání semifinálové série proti Torpedu Havířov.

3. UTKÁNÍ: ZLÍN LIONS vs. TORPEDO HAVÍŘOV 3:10 (0:1, 2:4, 1:5)

Stejně jako předchozí dva duely i třetí semifinále se z pohledu gólů rozjíždělo pomaleji. Přesto se ale hrálo od začátku ve vysokém tempu a nakonec v něm padlo dohromady 13 branek. V 5. minutě otevřel skóre havířovský Vlach (0:1) a hosté se ujali vedení. Ačkoliv si i Lvi vypracovali několik slibných příležitostí, více branek úvodní dvacetiminutovka nenabídla. 

I vstup do druhé třetiny vyšel lépe hostům. Dvěma slepenými góly Febera a Černého ve 23. minutě hosté odskočili na 0:3. Ve 28. minutě pak navýšil již na 0:4 Jurdzin a výsledek začínal vypadat pro Lvy nepříznivě. V půlce utkání ale konečně rozradostnil domácí fanoušky pěknou akcí Klímek (1:4). A stejný hráč jen o tři minuty později přidal i svůj druhý gól a dostal Lvy opět do zápasu (2:4). V závěru třetiny vrátil tříbrankové vedení hostům Vilím (2:5), před závěrečnou částí ale byli havířovští stále na dostřel.

Hosté v poslední třetině Lvům neulehčovali snahu o zdramatizování utkání a velmi dobře bránili své vedení. Ještě větší klid jim navíc ve 46. minutě dodal dalším gólem Kučera (2:6). Za necelé dvě minuty byl rozdíl opět o tři branky, když se pohotovou střelou prosadil Malošík (3:6). V poslední desetiminutovce vrhli Lvi všechny své síly do útoku a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Snaha se ovšem nesetkala s úspěchem. Havířovští si již koncovku pohlídali. Díky dalším brankám v závěru i do prázdné klece zpečetili svou výhru a ujali se vedení v sérii 1:2.

Branky (asistence): 31. Matěj Klímek (Jiříček), 34. Matěj Klímek (Blažek Vl.), 48. Pavel Malošík (Blažek Vl.) - 5. Tomáš Vlach, 23. Adam Feber (Peřka), 23. Matěj Černý Jurdzin), 28. Václav Jurdzin, 39. Jakub Vilím (Šulc), 46. Ondřej Kučera, 54. Jakub Vilím (Vlach), 56. Jakub Vilím (Vilím V.), 58. Jakub Mikulok (Vilím J.), 60. Matěj Černý (Peřka)

Video - sestřih branek: 

Fotogalerii (foto: Václav Mikulík) z utkání najdete na našem flickru zde
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720315577874/

4. UTKÁNÍ: ZLÍN LIONS vs. TORPEDO HAVÍŘOV 4:3 pr. (2:0, 0:0, 1:3 - 1:0)

Do čtvrtého semifinálového utkání vstupovali Lvi s jediným cílem. Odvrátit soupeřův mečbol a vrátit sérii zpět do Havířova. Muži skvěle začali a ujali se rychlého vedení, když se hned po 38 vteřinách trefil přesně Vl. Blažek (1:0). Oba týmy nasadily vysoké tempo a hrál se kvalitní, běhavý a fyzicky náročný florbal. Šance si tvořili zlínští i havířovští hráči, golmani ale předváděli skvělé zákroky. Až v 17. minutě se opět měnilo skóre. Po přesné přihrávce Jiříčka se střelou z první prosadil Ondroušek (2:0). Po první třetině tak šli do šaten s dvoubrankovým vedením Lvi.

Ani v prostřední části tempo utkání nepolevovalo a ačkoliv v ní diváci neviděli žádnou branku, předváděná hra z obou stran musela bavit. Několik šancí volajících po skórování bylo vidět na obou stranách hřiště, do šatny se ale šlo za stejného výsledku jako po první třetině. 

Třetí dvacetiminutovka začala podobně jako ta úvodní. Krásnou střelou přidal hned ve 46 vteřině svůj druhý gól Vl. Blažek (3:0). Zápas skvěle rozehraný, hosté se ale nevzdávali. Ve 46. minutě i oni otevřeli svůj brankový účet a snížili na 3:1. Vstřelená branka vlila havířovským trochu krve do žil a když se jim k tomu v 48. minutě nabídla výhoda přesilové hry, příležitostí nepohrdli. Využitá početní výhoda a stav byl už jen o jeden gól (3:2). Tři minuty před koncem odvolali hosté brankáře a zkusili hru v šesti. Lvi bojovali, vyrovnání ale nakonec zabránit nedokázali. V 59. minutě srovnal na 3:3 Bielecki a šlo se do prodloužení. V něm ve 64. minutě natáhl ke střele Kundrata, míček se zavlněl v síti a hala vypukla nadšením. Lvi vybojovali vyrovnávací bod a o postupujícím tak rozhodne až poslední páté utkání.

Branky (asistence): 1. Vladimír Blažek (Svoboda), 18. Lukáš Ondroušek (Jiříček), 41. Vladimír Blažek (Svoboda), 64. Michal Kundrata (Blažek Vl.) - 46. Martin Šulc (Kloza), 49. Matěj Černý (Peřka), 59. Tomáš Bielecki (Vilím J.)

Video - sestřih branek: 

Fotogalerii (foto: Václav Mikulík) ze 4. utkání najdete na našem flickru zde
https://www.flickr.com/photos/162509204@N05/albums/72177720315569453

Rozhodující páté utkání je na programu v neděli 24. března od 17:00 hod. v Havířově.